Reisverhalen - 2021 Nederland - Drenthe - Borger

2021-04-27 - Drouwer (Borger)
Vandaag in Borger even koffie met oranje tompouce genomen in Borger en daarna een laatste fietstocht door de mooie bossen van de Hondsrug gemaakt. Vanmiddag op de inmiddels veel rustiger camping lekker in het zonnetje zitten borrelen. Morgen weer op weg naar huis!

2021-04-26 - Drouwer (Borger)
Op één van onze wandelingen in Borger hadden we de Staatsbosbeheercamping in Drouwer bekeken. Mooi, midden in de bossen en nog maar weinig kampeerders. Leuk om te boeken voor de laatste dagen van de vakantie (én de verjaardag van Anja). Na Appelscha dan ook gisteren (zondag) via leuke binnendoorweggetjes weer richting Borger. Blijkt de camping helemaal volgeboekt te zijn! We hadden geen rekening gehouden met het lange weekend door koningsdag. Voor ons wel weer even wennen. Veel kinderen, voetballende pubers, BBQ's en (ketting)rokende buren. Gelukkig wel voldoende ruimte voor iedereen. sMiddags nog een leuke wandeling vanaf het Boomkroonpad gemaakt. Bij het begin van de wandelingen kon je een folder uit een bus halen, met de routebeschrijving en allerlei weetjes over de natuur waar we doorheen wandelden. Leuk! Vandaag weer naar het Gasselterveldmeer gewandeld en daar enkele uren op het strand gelegen. Een lekker zonnetje maar wel koud door de noordenwind. We hadden al enkele mensen het water in zien gaan en dat moest ik toch ook proberen. Berekoud, even heen en weer en snel weer afdrogen en in de zon.

2021-04-21 - Appelscha
Afgelopen maandag dan toch van camperplaats gewisseld. We staan nu op de camperplaats in Appelscha. Ook een mooi ingerichte camperplaats met 20 ruime plaatsen, de camper op grint en voor de deur een eigen stuk grasveld. Sanitair is iets minder luxe dan in Borger, maar wel erg goed. Geen receptie, maar wel veel informatie over uitstapjes, wandelingen en fietstochten in de omgeving. De camperplaats ligt tegen het dorp en het bos aan en had ook een audiogids met een wandeling door het dorp via de app izi-travel. Gisteren een fietstocht door het Fochteloërveen gemaakt, een uitgestrekt hoogveengebied, met als afsluiter een beklimming van de uitzichttoren in de vorm van een grote 7. Vandaag rustig aangedaan en pas in de middag een korte wandeling door het nabijgelegen heuvelachtige bosgebied met meerdere vennen. De afgelopen twee dagen was het heerlijk warm, maar vandaag kwam de temperatuur niet boven de 11 graden, met een koude wind erbij.

2021-04-16 - Borger
Afgelopen dagen hebben we koud, maar zonnig weer gehad. Elke nacht heeft het wel gevroren, s-ochtends rijp op de velden. Veel gewandeld en gefietst. Af en toe een coffee-to-go gescoord, maar we missen het nu wel dat alle musea en parken gesloten zijn. Het blijft bij het bezoeken van hunebedden en recreatiemeertjes. De camperplaats ligt jammer genoeg wat ons betreft wat te ver van de bossen. We moeten eerst 1,5 - 2 km langs saaie wegen voordat we in het bos zijn. We gaan na het weekend dan ook verkassen. We wilden eigenlijk morgen al vertrekken, maar vandaag liep de camperplaats ineens helemaal vol met weekend gasten. Er zijn dus blijkbaar veel mensen in het weekend eropuit, we nemen dan ook niet het risico bij een volgende camperplaats geen plek meer te hebben.

2021-04-12 - Borger
Opnieuw een paar weken naar Drenthe. We hebben dit keer gekozen voor camperparc Nuuverstee bij Borger. Het camperparc is ruim opgezet en heeft mooi, verwarmd sanitair. Alle plaatsen zijn zo ingericht dat je nauwelijks zicht hebt op je buren. We hebben een mooi plekje pal op het oosten, zodat we s-ochtends de zon recht op de voorruit hebben, wel zo lekker met het koude weer van dit moment. Afgelopen nacht was het nagenoeg wolkenloos, mooi maar wel koud, s-ochtends de rijp op de velden! Vandaag een wandeling gemaakt naar een hunebed, via een paar vennetjes naar het natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer in Borger. Mooie verwilderde bossen met hoge Douglas sparren en met mos begroeide bodem. De velden om ons camperparc heen zijn van een graszodenbedrijf. Ook leuk om eens te zien hoe het 'oogsten' daarvan in zijn werk gaat.